ظروف استیل اصل
آشپزی

آموزش تشخیص ظروف استیل اصل

در این مطلب قصد داریم تشخیص ظروف استیل اصل از غیر اصل را آموزش دهیم .ظروف آشپزی و غذاهایی که در آنها طبخ می کنیم رابطه ای دو شرطی دارند به این ترتیب که در جریان پخت غذا مواد غذایی با مولکول های موجود در بدنه ظروف واکنش نشان می دهند و این تعامل می تواند به نفع یا ضرر سلامتی شما باشد. پس تشخیص اصل بودن جنس ظروف برای سلامتی ما بسیار مهم است .

استیل چیست

استیل یا استیل ضد زنگ در واقع آلیاژی از فلز آهن است که حدود ۱۰٫۵ تا ۱۱ درصد شامل کروم و کمتر از ۵ درصد کربن همچنین نیکل است. ترکیبات و مقدار عناصر دیگر انواع ویژگی های استیل مانند ضد زنگ و ضد سایش بودن و… را تغییر می دهند.

تاریخچه استفاده از استیل در ظروف

ایده نخستین مربوط به استیل ضد زنگ در ابتدای قرن ۱۹ ارائه شد ولی حدود ۸۰ سال طول کشید تا به سطح قابل قبول و مورد اعتمادی برسد. دانشمندان فرانسوی، بریتانیایی و آمریکایی روی فرمول استیل کار کردند تا استیل ضد زنگ به شکل امروزی تولید شد. به طور دقیق استیل ضد زنگ در سال ۱۹۱۳ در یورکشایر انگلیس توسط هری بریلی ابداع شد و در ابتدا درصنعت تولید قاشق و چنگال مورد استفاده قرار گرفت و تا اواسط قرن ۲۰، تبدیل به صنعت عظیمی شد. دلیل استقبال از قاشق و چنگال های استیل، مقاومت، پولیش پذیر و ضد زنگ بودن آنها بود.

انواع استیل

ظروف استیل از کیفیت درجه یک و دو برخوردار است. ظروف استیلی که دارای جنس مرغوب تری هستند از ترکیب آهن و فلزاتی همچون کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم ساخته می شوند که همین امر به ظرف حالت سختی می دهد و در مقابل فرسودگی، خراشیدگی و ساییده شدن بسیار مقاوم هستند اما ظروف استیلی که کیفیت پایین تری دارند مقاومت و آسیب پذیری کمتری دارند و حرارت را به طور یکنواخت منتقل نمی کنند و غذا را باید مرتب در آنها هم زد تا یکنواخت حرارت ببیند. البته امروزه برای انتقال بهتر گرما ته ظروف استیل و همچنین نچسبیدن غذا به ته ظرف، لایه آلومینیومی یا چدنی به کار برده می شود. در مورد ظروف استیل این نکته قابل توجه است که نباید مواد اسیدی و نمکی و غذاهایی مانند گوشت، گوجه فرنگی، آلو و چغندر برای مدت طولانی در این ظروف نگهداری شوند.

راههای تشخیص استیل اصل

استیل های موجود در بازار در دو دسته بگیر و نگیر وجود دارند که در این باره باید توضیحاتی داده شود. اصطلاح بگیر و نگیر در استیل به خاصیت جذب توسط آهن ربا بر می گردد. به این معنا که استیل هایی را که آهن ربا را جذب می کنند استیل بگیر و آن هایی که آهن ربا را جذب نمی کنند استیل نگیر می گویند.

استیل های ضد زنگ سری ۳۰۰  (همچون ۳۰۴ و ۳۱۶) دارای کروم و نیکل هستند. که نیکل موجود در آن منجر به نگیر بودن استیل می شوند. استیل های سری ۴۰۰ تنها دارای کروم هستند که به استیل می چسبند. این سری از استیل بگیر هستند.

در این باره هم متاسفانه اشتباهای در بین عموم مردم وجود دارد که خوب است به آن ها اشاره کنیم. بیشتر مردم متاسفانه گمان می کنند که اگر آهن ربا به استیل بچسبد نشانه ان است که میزان آهن موجود در استیل بیشتر است. این تفکر کاملا غلط است.

در هر دو نوع استیل بگیر  و استیل نگیر میزان آهن یکسان است. تفاوت در سایر عناصری است که با آهن ترکیب می شوند. تفاوت اساسی که در استیل های بگیر و نگیر وجود دارد، این است که مقاومت آن ها در برابر حرارت متفاوت است.

استیل های بگیر که شامل استیل سری ۴۰۰ می شوند. در برابر حرارت مقاومت ندارند. این دسته از استیل ها زمانی که برای مدتی در برابر حرات قار گرفتند.کاملا می پوسند چرا که از میزان کربن و کروم آن ها کم می شود. به این ترتیب خاصیت ضد زنگی آن ها هم تحت تاثیر قرار می گیرد و زنگ می زنند.

در مقابل این سری از استیل، سری ۳۰۰ وجود دارد که جذب آهن ربا نمی شوند. یعنی نگیر هستند و کیفیت و دوام بالایی دارند.

بنابراین شما عزیزان باید این نکته را در نظر بگیرید که برای چه کاری از استیل می خواهید استفاده کنید. اگر قصد خرید ظروف استیل را دارید. این بهترین راه برای این است که تشخیص دهید کدام استیل برای پخت و پز مناسب است.

مطمئنا استیل های نگیر از کیفیت بالایی برخوردار هستند. شاید در نگاه اول هزینه بالاتری را به شما تحمیل کنند. ولی در عوض دوام خوبی دارند.

با هولدر پیراهن به خانواده جنتلمن ها بپیوندید!

این هولدر ، پیراهن شما را محکم نگه داشته و از بیرون زدگی پیراهن از شلوار جلوگیری میکند

با هولدر پیراهن در میتینگ بعدی متفاوت ظاهر شوید

۳۰ درصد تخفیف ویژه + پست رایگان به سراسر کشور با خرید از سایت آی وی هولدرز (دارای نماد اعتماد)

www.iv-holders.ir



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *